Impact leert organisaties verandering te omarmen.

We brengen rust en geven richting. Dat doen we door te beginnen bij de essentie. Waar sta je voor? Waar ga je voor? Daarna gaan we ontwikkelen. Vanuit kracht; vanuit mogelijkheden!

We adviseren, begeleiden en trainen. Rusten mensen toe op verandering. Met aandacht voor het individu, maar altijd gericht op de bedoeling van de organisatie. Vol energie. Betrokken, opbouwend en eerlijk.

Zo geven wij – al meer dan twintig jaar – organisaties de toekomst.

Impact verandert al 20 jaar

Al meer dan 20 jaar helpen wij organisaties bij verandertrajecten. De teller staat inmiddels op meer dan 500 organisaties die we hebben mogen begeleiden bij verandering. Ook wij veranderen continu. Onder het mom van practice what you preach kijken wij ook constant naar onze eigen rol, naar onze eigen missie en visie. We sturen bij als dat moet, roeien tegen de stroom in als dat nodig is en laten ons meevoeren als het kan.

Het begint allemaal in 1996 met een idee op een zolderkamer. Rob Kamp speelt met de gedachte: kan ik een eigen bureau oprichten? Met twee gelijkgestemden richt hij Impact op in Breda. De eerste jaren zijn, zoals bij zoveel organisaties, roerig. Een startfase, een zoektocht: wie zijn wij?

Impact en onderwijs

In 2000 zijn de meeste vragen beantwoord en wordt Impact een BV, inclusief een aantal medewerkers. In deze periode wordt ook de link met het onderwijs gelegd. Een goede match. Leiderschapsvraagstukken lijken tot dan toe thuis te horen bij het bedrijfsleven, maar de oplossingen van Impact kunnen juist ook in de deze mooie, complexe sector het verschil maken.

(Te) hard groeien

Vanaf 2005 is de thuisbasis van Impact ’s-Hertogenbosch. In deze periode groeit het bedrijf. En achteraf gezien misschien wel té hard. Zoals zo veel organisaties, loopt ook Impact tegen een muur. Veel druk op een kleine groep mensen, waardoor het ook niet altijd mogelijk is de juiste ‘match’ te maken.

Daarom, in 2008: herbezinning. Kijken naar strategie, eigen positie, personele omvang. Een pijnlijk proces? Ja, maar ook waardevol en leerzaam. De periode zorgt ervoor dat Impact weer weet waar het voor staat als het gaat om verandering in organisaties. Niet alleen door met klanten te werken, maar ook door zelf te ervaren hoe je soms afstand moet nemen.

In 2014 verhuist Impact naar een nieuw pand, De Wetering in Rosmalen. Het pand waar we nu nog altijd, samen met onze mede-bewoners van BLNQ, met trots zetelen.

Weten we nu, na al die jaren, wie we zijn en waar we voor staan? Dat kan over een paar jaar weer anders zijn en dat vinden we prima! Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om als organisatie te blijven veranderen. Maar dat doen we wel altijd samen. Ons team is ijzersterk, dat is een stabiele factor. We surfen over de golven die we tegenkomen, kijken naar de markt, onze omgeving en onszelf. Want ook binnen een organisatie veranderen dingen. Omdat je niet meer bent wie je 10 jaar geleden was. We gaan op een gezonde, proactieve manier om met het feit dat alles constant verandert. En dat willen we ook meegeven aan onze klanten. Dan komt meer dan 20 jaar ervaring, heel goed van pas!

Ontmoet het team

Anne-Katrien de Vos

Office Manager

Anne-Katrien is altijd bezig om de zaken bij Impact nog slimmer te organiseren. Als office-manager bedenkt ze daarvoor effectieve en praktische oplossingen. Ze is bovendien spin in het web voor alle collega’s. Een echte doorzetter, vol levenslust en enthousiasme. Goed voor de sfeer en stimulerend om mee samen te werken.

Barbara Lodewijks

Adviseur/trainer

Door haar goede analytische vermogen legt ze snel de vinger op de juiste plek. Op zowel boven- als onderstromen. Barbara is gedreven om beweging tot stand te brengen.
Haar stijl is praktisch en levendig. In haar sessies ontstaat snel diepgang en een veilig leerklimaat. Ze is expert op het gebied van persoonlijk leiderschap en veranderingsprocessen binnen organisaties.

Linda van der Kallen-Doesburg

Adviseur/trainer

Linda is een ervaren trainer/adviseur/teamcoach en een inspirerend voorbeeld voor velen. Breed georiënteerd, weet wat ze wil en niet bang om de mouwen op te stropen. Linda is altijd in verbinding en behoudt oog voor de relatie. Van daaruit is ze scherp in haar standpunten en feedback, gericht op het versterken van de ander.

Ange van den Berg

Adviseur/trainer

What you see is what you get. Een toegankelijke en enthousiaste doener die makkelijk de aansluiting vindt. Met creativiteit en improvisatievermogen zorgt Ange voor prikkelende bijeenkomsten. Altijd werkend vanuit de bedoeling legt hij de verbinding tussen individu en organisatie. Bovenal is Ange een fijne gast in de samenwerking!

Christelien de Man

Office assistent

De gastvrouw optima forma! Ze vervult door haar persoonlijkheid een bindende rol in ons kantoor en levert een grote bijdrage aan de goede sfeer. Als één van onze Office medewerkers heeft Christelien vooral tot taak om ons trainingsmateriaal up to date te houden en er voor te zorgen dat de adviseurs/trainers goed beslagen ten ijs komen.

Rob Kamp

Directeur

In 1996 heeft Rob Impact opgericht. Zijn doel: betekenisvol zijn voor organisaties met een verandervraag. Rob is een zeer ervaren adviseur en benadert vraagstukken in de volle breedte. Hij heeft overzicht, is een sterke sparringpartner, inspireert, motiveert en weet mensen (en collega’s!) positief te prikkelen. Waar Rob binnenkomt heeft hij impact.

Robert Mathijssen

Adviseur/trainer

Organisatieadviseur die open, nuchter en met aandacht op zoek gaat naar het beste voor de klant. Op zijn best bij organisatie- en bedrijfskundige vraagstukken. Maakt vanuit een scherpe analyse de zaken helder en praktisch toepasbaar. Geniet van zowel strategische als implementatie vraagstukken, lean management en versterken van samenwerking.

Véronique Willems

Adviseur/trainer

Véronique is een ‘learning & development’ professional en expert op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling. Met een groot inlevingsvermogen en een scherpe blik weet ze professionals te raken en te stimuleren in hun ontwikkeling. Werken met Véronique: dan gáát het echt ergens over!

Ruben Lamboo

Trainer in opleiding