Het onderwijs is de spiegel van de samenleving. Daarin beweegt alles, verandert alles. Hoe vinden scholen hun weg om tot echte vernieuwing te komen?

Hoe vinden we antwoorden op grote vraagstukken, zoals mentaliteitsverandering, individualisering, kwaliteitsdruk en het vinden en behouden van goed en vitaal personeel? Hoe zorgen we voor goed onderwijs dat aan de hedendaagse eisen kan voldoen; vernieuwen we en behouden we wat goed is?

Echte onderwijsvernieuwing is nodig. Impact helpt onderwijsorganisaties daar bij: Samen springen we in het diepe; samen beantwoorden we relevante vragen. Impact levert daarbij de ervaring als veranderkundig adviesbureau. Sinds 2000 hebben we vele onderwijsorganisaties begeleid bij het realiseren van echte verbeteringen.

Uitdagingen in het onderwijs

Goed leiderschap

Impact zorgt voor leiderschap dat zich richt op het leiden van professionals. Koers, kiezen en ruimte geven dat is waar het om gaat.

Vitaal en wendbaar

De medewerkers voor de klas zijn bepalend voor de kwaliteit van het onderwijs. In die medewerkers moet worden geïnvesteerd. Hanteerbare werkdruk creëren en ze persoonlijk versterken. Zodat ze fit en gemotiveerd blijven.

‘Ik zie mijn medewerkers zich direct positief ontwikkelen’

Johan Baselmans, Algemeen Directeur Tessenderlandt College

Omgaan met krapte op de arbeidsmarkt

Onderwijs verzorgen is boetseren aan de toekomst van onze samenleving. Dat is het mooiste vak dat er bestaat. Dat imago moet terug komen, zodat de sector weer interessant wordt voor de arbeidsmarkt.

Onderwijs: Teamwork!

Het besef dat onderwijs teamwork is en uitstekende samenwerking nodig maakt is groot. Teams inrichten, veel autonomie geven; samen presteren en elkaar professionaliseren is aan de orde.

Professionele cultuur

Het onderwijs is inhoudelijk het terrein van de professionals. De ‘oude’ cultuur waar het management op deze inhoud stuurde en waarin de docent teveel alleen uitvoerder was past niet. Een professionele organisatie, een professioneel samenwerkingsverband.

Van strategie naar dagelijkse werkelijkheid

Strategische keuzes baseren op wat de relevante omgeving van je verwacht. En vervolgens zorgen dat de strategie terug te vinden valt in de teamplannen en in de individuele opdracht van de professional.

“Prachtig om voor het onderwijs te werken.
Als iets betekenisvol is, dan is dat het wel!”

Linda van der KallenAdviseur/trainer

Referenties

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op met Linda!

Recente blogposts

Onderwijs
11 februari 2019

Breng je strategie écht tot leven

Hoe zorg ik voor een strategie die past bij onze organisatie, leerlingen en omgeving? En vooral: hoe zorg ik dat deze strategie tot leven komt, ook (of juíst) in de…
BedrijvenGemeentenOnderwijsSociaal domein
31 augustus 2018

The Golden Circle

"Waarom zijn sommige mensen en organisaties inventiever, baanbrekender en succesvoller dan anderen? En waarom zijn ze in staat om hun succes steeds weer te herhalen? Het gaat om de vraag:…
Onderwijs
29 juli 2018

Functioneringsgesprekken met Impact

In 2017 en 2018 hebben wij landelijke workshops verzorgd (o.a. op het CVI congres) over het project ‘Functioneringsgesprekken binnen teams” dat wij samen met Onderwijsgroep Tilburg, school voor Sport en…