Een gemeente die inspeelt op de behoeften in de samenleving. Organisatie en medewerkers die als vertrekpunt nemen: Wij maken het mogelijk!

Een organisatie die de medewerkers weet uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. Waar zelfbewuste professionals werken die politiek-sensitief zijn en zich richten op samenwerking binnen en buiten de organisatie. Een voorlopersrol hebben op tal van gebieden, van communicatie tot duurzaamheid.

Is dit een ideaal of kan dat ook echt in de praktijk? Impact laat gemeenten ervaren dat het laatste het geval kan zijn. Souplesse en uitstekende samenwerking tussen Bestuur, Management en Medewerkers!

Uitdagingen bij gemeenten en overheid

Een brug slaan tussen de raad, ambtenaren en het college van B&W?

De beste plannen ontstaan als je optimaal samenwerkt. Maar wat als je een andere ‘taal’ spreekt? Wij slaan een brug tussen raad, ambtenaren en het college van B&W. We maken van ambtenaren professionele adviseurs en zorgen dat bestuurders hun adviseurs op de best denkbare manier benutten.

Van inhoud naar proces

Inspelen op behoeften in de samenleving vergt ‘losser komen’ van regels en procedures. Medewerkers die samenwerken. Met elkaar, met burgers en met andere partijen. Niet de regels staan centraal maar de beoogde oplossing.

‘Mijn organisatie is zonder persoonlijke kleerscheuren door een enorm moeilijk proces geloodst’

Rob Hoffmann, Algemeen Directeur Werkorganisatie Cuijk, Grave, Mill en St Hubert

Bestuurders met de juiste bagage

Besturen is een vak. Omgaan met diverse belangen (politieke achterban, het team College B&W, de ambtenaren) vergt stevig in je schoenen staan. Weten wat je aan jezelf en aan elkaar hebt is dan belangrijk.

Afdelingsoverstijgend werken

De samenleving vraagt het (en de nieuwe omgevingswet ook!): vakoverstijgend en afdelingsoverstijgend samenwerken is een must. Dat vraagt een samenwerkingscultuur en het vraagt vooral denken in mogelijkheden en proactief zijn!

“Ik geloof enorm in de toenemende kwaliteit van gemeentelijke organisaties”

Ange van den BergAdviseur/trainer

Referenties

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op met Ange!

  Mail Ange 

Recente blogposts

BedrijvenGemeentenOnderwijsSociaal domein
31 augustus 2018

The Golden Circle

"Waarom zijn sommige mensen en organisaties inventiever, baanbrekender en succesvoller dan anderen? En waarom zijn ze in staat om hun succes steeds weer te herhalen? Het gaat om de vraag:…
Gemeenten
27 juni 2018

Vision Eye

Een dik rapport of een overzichtelijk, scherp plaatje waarin je als organisatie laat zien wat je visie is? Wij kiezen voor het laatste. Met een Vision Eye zorgen we dat…