Alles stroomt, alles beweegt, alles verandert. De wereld om ons heen verandert, wijzelf veranderen. Maar als alles constant verandert, waarom vinden we veranderen dan zo moeilijk?

Omgaan met veranderingen

Wij helpen organisaties om mee te bewegen met die veranderingen. Dat doen we op tal van manieren. Want elke organisatie is anders, verandert op een eigen en unieke manier. En onze aanpak verandert, beweegt mee.

Wij helpen organisaties bijvoorbeeld om de buitenwereld naar binnen te halen (outside-in). Om relevant te zijn voor je doelgroep en je omgeving, moet je weten wat er speelt.

Beproefde methoden, zoals ons Verandermodel ,de Matrix Management Methode, The Golden Circle, Vision Eye en Bateson-filosofie zetten we in om verandering echt te laten slagen. We geloven enorm in het veranderen met draagvlak. Medewerkers en leidinggevenden die samenwerken tijdens en aan de verandering.

Medewerkers equiperen

Je leven lang leren. Blijven bewegen. De tijd dat je jaren dezelfde functie had, is voorbij. De wereld verandert, medewerkers veranderen mee. Hoe zorg je dat mensen echt deskundig zijn en blijven?

Wij helpen organisaties om medewerkers te equiperen tot de zelfbewuste professional van morgen. Door (persoonlijke) ontwikkeling op de agenda te zetten. Zo ontstaan arbeidskrachten die het verschil kunnen én durven te maken.

Impact zoomt in op persoonlijke ontwikkeling. Een aantal voorbeelden: we ondersteunen beleidsadviseurs om wendbare ambtenaren te worden, kijken naar de identiteit van een team of organisatie of trainen specifieke vaardigheden. We werken aan zaken als eigenaarschap, zelfinzicht, ontwikkelen en leren. Eigenschappen die je een leven lang, een carrière lang, elke dag verder helpen.

Een belangrijk tool hiervoor is het Insights Discovery-programma. Bij deze teaminterventies zoomen we in op diverse persoonlijkheden en kwaliteiten en helpen we om die bewust in te zetten in dienst van het team.

Ons streven: organisaties die soepel en wendbaar zijn

Optimaal leiderschap

Een leider ben je, toch? Er bestaat geen standaardopleiding voor leiderschap. Toch is soms enige bijsturing welkom. Omdat wat vroeger werkte, niet meer werkt. De organisatie is gewijzigd, de manager is veranderd, de samenleving zit anders in elkaar. Hoe beweeg je mee?

 Wij geloven in het inzetten van je krachten en talenten. Dan moet je die wel in kaart hebben en op de juiste manier kunnen gebruiken. We geloven ook in het voorhouden van een spiegel. Zodat ineens glashelder wordt wat werkt en wat niet.  Samen even stilstaan bij de manager-rol, niet rennen, maar bewust een keuze maken. Impact is de sparringpartner voor leiders die meer willen.

In onze leiderschapsprogramma’s staan we bewust een aantal maanden stil bij de rol van jou als leider. We combineren kennis en praktijk en wisselen ervaringen uit met andere professionals. Dit doen wij onder meer door middel van een programma’s voor directeuren/ groot aandeelhouders van technische bedrijven en voor directeuren en teamleiders van scholen.

Gewenste verandering implementeren

Stel: die gewenste verandering is wel in beeld, maar het doorvoeren blijkt ingewikkelder dan gedacht. Implementeren is een mooi woord, maar het is inderdaad niet eenvoudig. Hoe zorg je ervoor dat de verandering geen plan blijft, maar werkelijkheid wordt? Dat de beoogde verandering echt leidt tot ander gedrag en andere uitkomsten van iedereen in de organisatie?

De eerste stap: kijk nog eens goed naar die gewenste verandering. Scherp die visie aan, zorg dat het om gedachtengoed gaat wat ook echt doorleefd kan worden door de organisatie. Wij gaan niet voor mooie woorden, maar voor echte keuzes. Impact helpt organisaties om de juiste vragen te stellen.

Wij geloven niet in ‘de hei op’. Wij geloven in sámen een strategie vormgeven die écht leeft. Zodat medewerkers niet een idee ‘van boven’ voorgeschoteld krijgen, zonder dat ze de urgentie doorvoelen. Ons doel: medewerkers laten inzien dat het anders moet.
Als professionals voelen dat ze zélf mede kunnen bepalen hoe die toekomst eruitziet, dan is het perspectief anders. Simpelweg een opdracht geven, werkt niet. Wij brengen die beweging onder andere op gang door gebruik te maken van het programma Change Agents. We equiperen medewerkers die een voortrekkersrol willen nemen en geven ze de tools om die taak zo goed mogelijk in te vullen. Zo komt verandering vanuit de medewerkers zelf. Wedden dat dat wél werkt?!

Teamontwikkeling

De dynamiek in een team is heel belangrijk en tegelijkertijd ontzettend moeilijk om tastbaar te maken. Impact helpt teams om afstand te nemen, om in te zien waarom de dingen gaan zoals ze gaan.

Goedwerkende (zelforganiserende) teams kunnen het verschil maken. Als teamleden elkaar versterken en aanvullen én als er ruimte is voor inbreng en vernieuwende ideeën: dan gebeurt er iets. Een utopie? Nee, het (bijna) perfecte team bestaat echt.

Impact helpt om teams te versterken. Voor powerteams die voelen en weten wat werkt en wat niet. Dat kan alleen als de teamleden van elkaar leren, elkaar helpen bij ontwikkeling en elkaar aanscherpen.

Veel organisaties willen teams belangrijker maken. Omdat ze zien dat daar het verschil gemaakt kan worden. Maar een team zonder zwemdiploma in het diepe gooien, is geen oplossing. Een team kán heel goed werken (en zwemmen), als de juiste diploma’s er maar zijn. We helpen teams om hun nieuwe rol goed op te pakken. Door middel van interventies maken we heel snel duidelijk wat werkt en wat niet. Samen formuleren we doelen en we zorgen dat we die doelen gaan halen.

“In meer dan 20 jaar hebben we ruim 500 organisaties begeleid bij het doorvoeren van veranderingen. Prachtig werk!”

Rob KampDirecteur

60 minuten met Impact

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op met Rob en boek vrijblijvend
60 minuten met Impact!

  Bel Rob

Recente blogposts

BedrijvenGemeentenOnderwijsSociaal domein
31 augustus 2018

The Golden Circle

"Waarom zijn sommige mensen en organisaties inventiever, baanbrekender en succesvoller dan anderen? En waarom zijn ze in staat om hun succes steeds weer te herhalen? Het gaat om de vraag:…
Impact
29 augustus 2018

Samenwerking met Authentalent

Organisatie in balans! Al jaren begeleidt Impact scholen bij het realiseren van veranderingen. Daarbij zijn we natuurlijk vooral organisatie- en veranderkundig georienteerd. Soms missen we inhoudelijke expertise: dicht in het…
Impact
27 augustus 2018

Je kunt niet twee keer in dezelfde rivier stappen